Ik ben Margit…

…en ik geef met veel plezier training en coaching. Ik vind persoonlijke ontwikkeling enorm boeiend en ik vind het mooi om te zien hoe mensen het beste uit zichzelf kunnen halen, als ze zichzelf gaan ontdekken. Ik gun iedereen groeigeluk, positieve energie, werkplezier en een leuke samenwerking als je ontdekt wie jijzelf bent: met je kwaliteiten, valkuilen, energiegevers én -vreters. Het liefste doe ik dat interactief en spelenderwijs, dan ontstaan de mooiste inzichten, die wel heel praktisch toepasbaar zijn 😊 – dat dan weer wel! Overigens doe ik dit niet alleen. Ik werk namelijk met een vast netwerkteam van trainers en trainingsacteurs.

Het gerenommeerde opleidingsinstituut ICM, waarvoor ik al jaren trainingen verzorg, plaatste op hun website een interview waarin ik inzicht geef in de fijne kneepjes van Praktisch Leidinggeven. Ik weet zeker dat je er iets van opsteekt zodra je het leest!

Privé…

…geniet ik enorm van mijn kids Mats (2006) en Mette (2007), heerlijke pubers waar ik trots op ben. Ze wonen de helft van de tijd bij mij. En ja, soms plak ik ze liever achter het behang als ze denken dat het hier een hotel is -hahaha-. Ze zijn heerlijk bijdehand – de Zelfbewuste Generatie – en houden me vaak een confronterende spiegel voor!

Mijn eigen carrièreswitch

Zelf heb ik de switch naar trainer gemaakt vanuit een boeiende carrière bij grote bedrijven als KPN Telecom en Postbank waar ik leiding gaf aan diverse teams. Mijn liefde voor het trainersvak is hier ontstaan, hoe haal je het beste uit je mensen naar boven? Hoe kan het dat het ene team succesvol is en het andere team niet?

Ik ben bewust uit het bedrijfsleven gestapt om voor mezelf te beginnen. Ik had geen plezier meer in mijn werk. Het zelfstandig ondernemen, de vrijheid, creativiteit en de autonomie past beter bij me dan in hiërarchische, bureaucratische organisaties te werken. Daarnaast kan ik niet zo goed tegen ‘autoritaire’ managers en top-down benadering. Ik denk echt dat het anders kan en wil leidinggevenden en teams meenemen in een nieuwe manier van werken. Werken met groeigeluk als uitgangspunt. Het werken als trainer met teams en leidinggevende van verschillende bedrijven maakt mijn werk afwisselend en boeiend! Ik krijg elke keer een kijkje in de keuken van een ander bedrijf en ontmoet zoveel leuke en inspirerende mensen, waar ik veel van leer en weer meeneem in een volgende training.

Ik ben een energiek type…

…en ga graag sporten. In het voorjaar speel ik tenniscompetitie en zie je me hardlopen op de Bussumse heide. Schaatskoorts krijg ik bij natuurijs en in de zomer ga ik een rondje Naardermeer skaten. Ik zoek mijn innerlijke rust op bij een yoga-lesje of een wandeling over de hei. In het weekend spreek ik gezellig met vrienden af om een hapje te eten of een drankje te doen, ik heb vriendschappen die terug gaan tot mijn derde levensjaar! Trouw, sociale contacten en loyaliteit naar anderen, dat past bij mij. Mijn grootste passie is reizen, naar verre landen, nieuwe indrukken opdoen, andere culturen zien en heerlijk genieten van de natuur. Ik ben veel in Azië geweest en het allerleukste was om met mijn kinderen naar Maleisië en Indonesië te gaan! Zo mooi om hun verwondering te zien bij de apen en olifanten in het wild of tijdens het wandelen op de rand van een vulkaan.

Een bezig bijtje?

Tja, mijn uitdaging is om mijn werk en privé goed in balans te houden. Ik hou ervan om intensief met groepen aan de slag te gaan én ik heb een vol en afwisselend privéleven waar ik enorm van geniet!

Netwerkpartners

Charlotte van Ommen

Mijn naam is Charlotte en ik ben al ruim 25 jaar werkzaam in de hospitalitybranche: “mijn missie is mensen en organisaties ontwikkelen vanuit hospitality perspectief en zo de wereld gastvrijer maken. Daar geloof ik in!”

Cenergy Consultancy is een frisse organisatie waarbij energiek, persoonlijk en samen centraal staat. Samen met jou richten wij ons op de ontwikkeling van gedrag van mensen en organisaties binnen verschillende branches: horeca, retail, zorg, zakelijke dienstverlening, overheid, onderwijs en cultuur. Mijn expertise ligt op het gebied van leidinggeven, sales, coachen, hospitality en familieopvolging. En met meer dan 20 jaar kennis en ervaring én gespecialiseerde trainers en coaches biedt Cenergy Consultancy kwalitatief hoogwaardige- en persoonlijke trajecten op maat aan. Ik geloof dat jij met jouw gedrag en jouw team mooie momenten kunt bezorgen en écht het verschil maakt in de beleving van de ander.

Door blijvend te ontwikkelen en te groeien helpen wij jou en jouw team om in beweging te blijven. Je bent nooit uitgeleerd. Trainen is immers doen! Graag maak ik kennis met jou; het begint altijd met een gesprek.

‘Ik zou Margit aan iedereen kunnen aanbevelen!’

Margit ‘Yes’ is bijna niet meer weg te denken bij Centric End User Management. Waar onze klanten behoefte hebben aan gebruikerstevredenheid (hospitality) heeft zij met haar ’team-acteurs’ dit altijd op een leuke en directe manier overgebracht op onze medewerkers. Ze is in staat geweest om mee te denken met de nieuwe ontwikkelingen en veranderingen die we ondergaan. Het zegt dan ook wel iets dat we al ruim 10 jaar vertrouwd samenwerken. Kortom ik zou Margit aan iedereen kunnen aanbevelen!

Stefan Alderhout – manager field services bij Centric

‘De samenwerking met Margit was heel open en doelgericht’

‘Ik heb samen met Margit twee teamtrainingen georganiseerd voor de medewerkers op de servicedesk van Centric Support Engineers. Vanaf het begin was de samenwerking met haar heel open en doelgericht. Mede daardoor zijn beide trainingen zeer succesvol verlopen en zijn medewerkers geholpen om klanten beter te bedienen, met onderling begrip tussen de servicedesk en de klant. Al met al een aanbeveling waard!’

Andr̩ van den Heerik Рteamleider servicedesk Centric Support Engineers